FEMISAN A PLUS MACA, kapsule

Prirodna formula za žene

FemiSan A plus Maca kapsule je prirodna formula koja doprinosi održavanju normalnih fizioloških funkcija reproduktivnih organa kod žena.

FemiSan A plus Maca kapsule doprinose: Normalnoj plodnosti i reprodukciji, normalnoj sintezi DNK i proteina; imaju ulogu u procesu deobe ćelija.

Regulaciji hormonske aktivnosti i zdravlju reproduktivnih organa.

Smanjenju menstrualnih nelagodnosti. FemiSan A plus Maca kapsule su potpuno prirodni proizvod na biljnoj bazi, bez neželjenih dejstava. One balansiraju telesne funkcije i čuvaju zdravlje žena, od puberteta do menopauze. Ne sadrže hormone niti konzervanse. Ako se upotrebljavaju prema uputstvu, mogu se koristiti neograničeno dugo.

Tokom reproduktivnog perioda, žene se najčešće susreću sa nekom od sledećih tegoba:

  • Ciste na jajnicima
  • Miomi na materici
  • Poremećaji menstrualnog ciklusa
  • Bolne menstruacije
  • Endometrioza
  • PCOS - sindrom policističnih jajnika
  • Fibrocistične promene u dojkama
  • Ženska neplodnost - sterilitet
  • Ranice na grliću materice
  • PMS

Moderno doba u kome živimo nudi nam velike prednosti i udobnosti, ali ih često skupo plaćamo: stalno smo u žurbi, pod stresom, pokušavamo da balansiramo obaveze i dužnosti. Često se osećamo kao nezaustavljivi voz koji juri i nemamo vremena ni da mislimo kakve sve to posledice ostavlja na naše zdravlje, sve dok ne bude suviše kasno. Moderni tempo života naročito pogađa žene, koje su preopterećene karijerom i obavezama oko porodice. Zato su redovni ginekološki pregledi neophodni, a lekovito bilje je idealno rešenje da se umanje i spreče problemi vezani za zdravlje ženiskih reproduktivnih organa.

SASTAV

U sastav preparata ulaze ekstrakti sledećih biljaka:
Virak (Alchemilla vulgaris)
Hajdučka trava (Achillea millefolium)
Neven (Calendula officinalis)
Crveni zdravac (Geranium macrorrhizum)
Koren zlatne make (Lepidium meyenii)
Rusomača (Capsella bursa-pastoris)
Cink

VIRAK (Alchemilla vulgaris)

Ova izuzetna biljka vekovima je poznata ženama koje su u njoj tražile spas. Ona olakšava predmenstrualne simptome, bolne menstruacije izazvane poremećajima kao što su endometrioza, adenomioza, miomi na materici ili infekcije. Odlična je u skupljanju krvnih sudova, želuca i creva, zbog visokog procenta tanina. Zato nije efikasna samo kod ženskih tegoba, već i kod poremećaja organa za varenje, čireva, dijareje i krvarenja. Dokazano je da ima antitumorno dejstvo.

Hajdučka trava (Achillea Millefolium)

Poznata još iz antičkog perioda, hajdučica je spazmolitik – ublažava grčeve i bol, naročito u donjem stomaku, pa je veoma efikasna kod menstrualnih bolova ili nelagodnosti koje izazivaju druga oboljenja reproduktivnih organa.

Neven (Calendula Officinalis)

I biljka i cvet imaju jako antimikrobno dejstvo. Neven smiruje upale i veoma je efikasan u zaceljivanju rana i opekotina. Ne samo da pomaže kod poremećaja ženskih reproduktivnih organa, već pomaže i kod gastrointestinalnih poremećaja – čireva, zatvora i parazita. Odličan je diuretik i ta osobina naročito dolazi do izražaja tokom PMS-a, kada pomaže kod izbacivanja viška vode iz organizma.

Crveni zdravac (Geranium macrorrhizum)

Ova biljka je u narodu poznata kao donosilac zdravlja i dugovečnosti. Zdravac smanjuje nadutost, što je još jedan od simptoma PMS-a. Pomaže zarastanje rana i opekotina, balansira krvni pritisak i deluje kao blagi sedativ. Ima jaka antioksidantna svojstva, pomaže organizmu da se oslobodi slobodnih radikala i tako jača imunitet. Uništava mikrobe i štiti jetru.

Zlatna maka (Lepidium meyenii)

Maka potiče iz surovih predela Anda, gde vekovima odoleva ekstremnim vremenskim uslovima. U tradicionalnoj medicini koristi se preko 2000 godina kao lek za mnoge bolesti, za jačanje organizma i otpornost. Smatra se da maka efikasno otklanja simptome reumatizma, stimuliše metabolizam i otklanja depresiju. Jača pamćenje, efikasno eliminiše posledice stresa i post-traumatskih poremećaja, pomaže kod anemije, zadržavanja vode u organizmu i alkoholizma. Maka podiže nivo energije, balansira hormone i jača plodnost - kako žena, tako i muškaraca. Pomaže ženama tokom reproduktivnog perioda života, ali i tokom perimenopauze i menopauze.

Rusomača (Capsella bursa-pastoris)

Ova lekovita biljka reguliše krvni pritisak i jača srce. Veoma efikasno zaustavlja krvarenje i zaceljuje rane i opekotine. Pomaže kod menstrualnih i predmenstrualnih tegoba, produženog krvarenja i poremećaja ciklusa.

Cink

Ovaj esencijalni element igra krupnu ulogu u brojnim biološkim funkcijama: reguliše metabolizam, genetsku aktivnost, funkcije kostiju i mišića, mentalne funkcije, štiti ćelije, pomaže rast i razvoj, utiče na zdravlje očiju i vida, reguliše nivo insulina, aktivnost imunog sistema, ima antioksidantno dejstvo, štiti zdravlje kože... Cink je takođe neophodan za održavanje hormonalnog balansa i plodnost, kod žena i kod muškaraca.

UPOTREBA

Terapijski – 2 kapsule 2 puta dnevno, pre obroka. Jednu dozu (dve kapsule) direktno progutati, ili sadržaj rastvoriti u čaši vode, toplog čaja ili soka.
Preventivno – 1 kapsula 2 puta dnevno, pre obroka. Jednu dozu (jednu kapsulu) direktno progutati, ili sadržaj rastvoriti u čaši vode, toplog čaja ili soka.

NEŽELJENI EFEKTI

Nisu poznati.

Uticaj preparata na druge lekove

Nema negativnog uticaja.

KONTRAINDIKACIJE

FEMISAN A plus Maca kapsule ne treba koristiti tokom trudnoće.

NAČIN ČUVANJA

Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, van domašaja dece.

ROK TRAJANJA

Otisnut na kutiji.

Standardi

FemiSan A plus Maca kapsule su proizvod bez glutena, izrađen u skladu sa Dobrom proizvođačkom praksom, uz poštovanje zahteva ISO9001:2015 standarda i HACCP sistema kontrole kvaliteta. Sertifikovano su HALAL, po mišljenju Rijaseta Islamske zajednice Srbije.

REGISTROVANO

Dijetetski proizvod – dodatak ishrani „FemiSan A plus Maca kapsule“ je upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja za dijetetske proizvode, na strani 1044, pod brojem 10435/2017 dana 28.03.2017. godine. Stručno mišljenje i kategorizaciju za dijetetski proizvod izdao je Farmaceutski fakultet u Novom Sadu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, broj 2875-147-30, dana 17.11.2017, a Stručno mišljenje o zdravstvenoj ispravnosti Institut za javno zdravlje Kragujevac, broj D252 od 20.03.2017.

PROIZVODI

Herba Svet d.o.o, Beograd

INFORMACIJE

+381 11 23 900 86

ISKUSTVA

Sve navedene priče su istinite izjave primljene od naših korisnika

kontakt

Ukoliko imate predloge, sugestije ili želite da postavite neko pitanje o našim proizvodima, obratite nam se.
Info linija za sve stručne konsultacije:

+381 11 239 00 86

svakog radnog dana od 11 do 12 h.
Možete nam se obratiti i putem mejla: herbasvet@yahoo.com

SERTIFIKATI